nouvelles RSS

Wat hadden we enorm veel reacties op onze Facebook-win actie!! 😍 Uit alle ruim 200 deelnemers is 1 winnaar naar voren gekomen, van harte gefeliciteerd Elisabeth Kreuwel met jouw prijs! 🤩   Wil je de volgende keer ook kans maken op een leuke prijs? Volg ons dan op facebook! 

Plus

Voorzitter -

Sinds 1 April is Jurgen Te Rijdt nieuwe voorzitter van het Herman Brood Museum. Hij neemt het stokje over van Hans Bolt die uit de stichting stapt na 4 jaar.  Jurgen Te Rijdt (1956)  is werkzaam als KNO- Arts en als Affiliatie-coördinator bij het Isala ziekenhuis Zwolle.  Naast zijn werk als arts heeft te Rijdt een passie voor gitaren.  Eind jaren zeventig van de vorige eeuw begon Jurgen te Rijdt met het verzamelen van muziekinstrumenten. Zijn belangstelling werd gewekt nadat hij een Gennaro Fabbricatore, een romantische gitaar (vervaardigd in 1822) kocht bij Rikkers' gitaarwinkel in Groningen, waar hij zijn studie geneeskunde volgde. één...

Plus

Mien Proat kwam langs in ons museum, bekijk hier de beelden! 

Plus

Museumkwartier, Opening, Still Believe -

Afgelopen weekend is het Museumkwartier op een feestelijke manier geopend.  Op verschillende plekken in het Kwartier waren activiteiten en of een leuke band die er ging optreden.  'Still Believe' trad bij ons aan de Blijmarkt op.     

Plus

Dimanche dernier nous avions organisé un concert live avec les Amis du Musée, pour les amis de nos amis et amis du Musée. Boelo Klat et Marcel Kapteijn ont magnifiquement joué. Ce fut un dimanche après-midi musical très agréable !    

Plus