Museum open vr-zo 12:00-17:00

Met Pasen en Pinksteren beide dagen gesloten.

Recuerdos de Herman

Publicado el febrero 17 2022, Artículo de Tim Gorree

Herinneringen aan Herman - Herman Brood op Bonaire

¡Bienvenido a Memories of Herman!

Desde 2017, el Museo Herman Brood en Zwolle ha mantenido viva la memoria de Herman Brood. 

Es por eso que nos gustaría invitarlo a que de manera interactiva permita que sus recuerdos ordinarios, cotidianos y especiales de Herman y las historias sobre Herman se unan aquí y los compartan con otros fanáticos de Herman Brood.

Foto: Foto de Hermanus en Bonaire realizada por Ivo de Lange. 

9 comentarios

 • Rein Mulder

  Rein Mulder

  April 18, 2022

  Rein Mulder art 7 mei 2021

  Herman Brood regelmatig ontmoet in mijn stad Amsterdam.
  Woonde aan de Martelaarsgracht en zat in de kroeg en de deur zwaaide open en ja hoor Herman kwam binnen, gewapend met een doek, hij zij tegen kastelein gratis zuipen tot 5 uur en kastelein pak het doek aan en we zaten met klein groepje. Herman zij wel voor allemaal hè, en kwam naast me zitten een gezellige middag kan ik u zeggen.Ik deed ook wat met verf dus ijs was gauw gebroken, ook die dag nog in atelier geweest.
  Wat ik over hem lees baal ik van hij word veelal als mafkees uit gemaakt ik vond het een hele aardige vent, en tuurlijk door zijn leven werd hij alleen vast gelegd als hij stoned was maar vaak heb ik hem niet eens eens kapot gezien.wel had hij mensen om zich heen die wat van hem wilden.
  Bij zijn atelier zaten mensen aan de deur om te zorgen dat zijn schilderijen niet zomaar de deur uitgingen.bij die eerste ontmoeting is het niet gebleven we hebben later nog eens contact gehad, hij was een goede sul zijn doeken allemaal vel van kleur vond diverse mooi hij legde wel eens doek uit over hoe en wat volgens mij zag hij de kleuren niet goed 😊 en kwam thuis onder de kleuren. Spuitbussen verf en roller maakte hij pracht werk.En wat ik top vond geld boeide hem geen zak top 👍.Maar de omgeving van Herman bestond ook aan mensen met dollar tekens en dachten aan geld verdienen over zijn rug.
  Dat vond ik maar niks maar er zaten ook wel eens gebruikers in zijn atelier dus bepaalde controle over Herman en zijn werk was wel een must
  Herman Brood heb ik gekend als leuke warme man met een te goed 💔 hart slim en aardig.
  Misschien wel te goed voor deze wereld, mijn idee was hij verslaafd door te harde wereld 🌍 om zich heen,wat is het dan prettig om in een roes te leven, gouden herinneringen dat ik hem in mijn stad aantal keren heb ontmoet. Amsterdam was toen nog echt bewoond met vele Amsterdammers nu geheel ,juppen rolkoffers en toeristen.

  Rein Mulder Amsterdammer

 • Eric Karreman

  Eric Karreman

  April 03, 2022

  Ergens in de jaren ‘90 hadden mijn broer Fred (1955-2021) en wat vrienden net Herman gezien in Paradiso en we liepen richting huis, toen we langs de Citadel liepen, waar Herman destijds boven woonde (tijdelijk?) In de gang bekeek Herman enkele van zijn schilderijen en hij vroeg mij en m’n broer ‘schilderijtje kopen, jongens?’ Helaas waren we volledig blut op dat moment, dus we hadden geen 100 gulden bij ons…toen ik jaren later de prijzen voor Hermans werk zag, kreeg ik daar nog wel eens spijt van…mooie herinnering aan een uniek mens!

 • Rein Mulder

  Rein Mulder

  September 27, 2021

  Rein Mulder na het overlijden van van Herman een zeefdruk op canvas gekocht in Zwolle een mooi stuk werk Herman Brood, de aan mijn herinneringen en ontmoetingen met Herman Brood in Amsterdam.

  Mens met een goed hart

  Rein Mulder art

 • Bianca Koster

  Bianca Koster

  May 25, 2021

  Denk 1993 in Aruba. Herman had een pyjama gekocht in een lokaal warenhuis en zei..wat moet ik hier eigenlijk mee? Nou zeiden wij: trek hem vanavond aan bij je optreden. En ja hoor, na de break kwam hij in zijn pyjamabroek terug on stage. Ik heb nog een foto van het optreden, helaas niet met de pyjamabroek:-)

 • Harma

  Harma

  May 09, 2021

  Op de bruiloftband mijn neef en nicht, ik als 13 jarig meisje bij het gastenboek, staan Herman en the Wild Romance voor mijn neus. Ze hoorden dat er een feestje was en kwamen een biertje drinken. Zie hem nog staan in zijn (te) strakke, geel met zwarte lengte strepen broek.. Ik heel snel naar mijn neef (bruidegom) “Herman Brood wil een biertje drinken”. Dus hup naar de bar met het hele spul. Herman stond er op dat ik, 13 jaar jong, samen met hun een biertje dronk. Na heel wat onderhandelingen met mijn vader, heb ik dus mijn aller eerste biertje naast Herman en tussen de Wild Romance gedronken. Zie hem nog zo staan en de woorden, zijn stem.. Nooit zal ik dit vergeten. Proost Herman!

 • Ralph Krebbers

  Ralph Krebbers

  May 09, 2021

  Op een zondag kwam ik aan op het station in Assen. Buiten het station stond Tokkel, een zwerver uit Assen en oude vriend van Herman Brood. Ik loop langs Tokkel en plots stopt er een grote zwarte auto met geblindeerde ramen. De achterdeur gaat open en Herman Brood stapt uit. Hij trekt zijn portemonnee haalt er een aantal flappen briefgeld uit en geeft dit aan Tokkel met de woorden, ‘Hier, koop er maar wat lekkers van’. Herman stapt weer in de auto en is verdwenen.

 • Charles van Herpen

  Charles van Herpen

  May 08, 2021

  Er ging iets mis …
  Ik schrijf verder …

  Van mijn eerste optreden herinner ik mij nog, dat de beheerder van CC de Pas nog amused was over alle specifiece “bijzondere bepalingen” waaraan hij namens de organiserende Stichting Popwerk Heesch moest voldoen; speciale wensen op drank- en wss óók ander gebied …
  Van het allerlaatste liveoptreden dat ik meemaakte in Loosbroek herinner ik mij dat vóór de pauze de Amerikaanse drummer Guz zong en dat de inmiddels behoorlijk afgetakelde Herman pas ná de lange drinkpauze zijn opwachting maakte. Veel rapnummers, want meneer was he-le-maal into rapmuziek gegaan. Écht héél zielig, Brood onwaardig …

  Tussen deze twee concerten door naar schatting 100 live optredens in NL bezocht (nog géén internet, muziekagenda OOR was ons compas), elke zaterdagavond stad en land afgereisd om “het” mee te kunnen maken. Over die vele hoogtepunten kan ik een boek vol schrijven!
  Dát doe ik niet, maar mss vertel ik een volgende keer meer! Geef ons heden ons dagelijks BROOD 🍞

 • Charles

  Charles

  May 08, 2021

  Eén herinnering aan Herman Brood. Dat wordt lastig, want ik heb indertijd vele concerten van ’m bezocht. Mijn eerste op 14-jarige leeftijd bij De Nacht van Heesch (bij Oss) waar mijn vader assisteerde als EHBO-er in CC De Pas (dáárom mocht ik mee 😉) en mijn laatste live concert (een deceptie, hélaas) bij uitgaanscentrum @Lunenburg in Loosbroek.

 • Rein Mulder art

  Rein Mulder art

  May 07, 2021

  Herman Brood regelmatig ontmoet in mijn stad Amsterdam.
  Woonde aan de Martelaarsgracht en zat in de kroeg en de deur zwaaide open en ja hoor Herman kwam binnen, gewapend met een doek, hij zij tegen kastelein gratis zuipen tot 5 uur en kastelein pak het doek aan en we zaten met klein groepje. Herman zij wel voor allemaal hè, en kwam naast me zitten een gezellige middag kan ik u zeggen.Ik deed ook wat met verf dus ijs was gauw gebroken, ook die dag nog in atelier geweest.
  Wat ik over hem lees baal ik van hij word veelal als mafkees uit gemaakt ik vond het een hele aardige vent, en tuurlijk door zijn leven werd hij alleen vast gelegd als hij stoned was maar vaak heb ik hem niet eens eens kapot gezien.wel had hij mensen om zich heen die wat van hem wilden.
  Bij zijn atelier zaten mensen aan de deur om te zorgen dat zijn schilderijen niet zomaar de deur uitgingen.bij die eerste ontmoeting is het niet gebleven we hebben later nog eens contact gehad, hij was een goede sul zijn doeken allemaal vel van kleur vond diverse mooi hij legde wel eens doek uit over hoe en wat volgens mij zag hij de kleuren niet goed 😊 en kwam thuis onder de kleuren. Spuitbussen verf en roller maakte hij pracht werk.En wat ik top vond geld boeide hem geen zak top 👍.Maar de omgeving van Herman bestond ook aan mensen met dollar tekens en dachten aan geld verdienen over zijn rug.
  Dat vond ik maar niks maar er zaten ook wel eens gebruikers in zijn atelier dus bepaalde controle over Herman en zijn werk was wel een must
  Herman Brood heb ik gekend als leuke warme man met een te goed 💔 hart slim en aardig.
  Misschien wel te goed voor deze wereld, mijn idee was hij verslaafd door te harde wereld 🌍 om zich heen,wat is het dan prettig om in een roes te leven, gouden herinneringen dat ik hem in mijn stad aantal keren heb ontmoet.

  Rein Mulder Amsterdam

Dejar un comentario