News RSS

Enige tijd geleden kwamen het Thomas A Kempis College langs bij ons in het museum, 100 leerlingen verspreid over 4 weken kwamen leren over Herman Brood. Doormiddel van een quiz kwamen zei veel dingen te weten over de beroemde Zwollenaar.   Naast het Museum bezoek hebben ze ook een opdracht kregen om een schilderij/tekening te maken geïnspireerd op wat ze hebben gezien tijdens deze excursie. Hier onder een deel van de pracht resultaten!

Bijzondere kunstwerken, Broodstyle, Geschilderd, Schilderijen, Workshop -

Vrijdag zijn er weer bijzondere kunstenwerken geschilderd tijdens de workshop ''BroodStyle'' Zou je ook een workshop willen doen met jouw collega's? Neem dan contact op met info@hermanbroodmuseum.nl

Meer lezen

Tekst: BNN VARA | NPO 2 Op 5 november 2021 zou Herman Brood 75 jaar zijn geworden. Ondanks dat de Rock ’n Roll-legende inmiddels 20 jaar overleden is, leeft hij verder in zijn muziek en kunst. In dit eerbetoon zijn we opzoek gegaan naar sporen die Herman heeft achtergelaten om onsterfelijk te zijn. En spreken we mensen die zich nog dagelijks met Brood bezighouden.

Meer lezen

Afgelopen 5 november op de 75ste verjaardag van Herman Brood, waren er op verschillende plekken in het land uitreikingen ter gedachtenis aan Brood. Bij ons in het museum was de boekpresentatie BROOD. Fotograaf en geboren Zwollenaar Gerard Wessel leerde Herman Brood in zijn jaren als student aan de Fotografie en Techniek School in Den Haag.  Zijn nieuwste boek BROOD is een intiem portret van Nederlands grootste rock-’n-rollartiest maar in de museale wereld ondergewaardeerde kunstenaar, met onbekende hilarische verhalen en talloze, nooit eerder gepubliceerde foto’s uit het enorme archief van fotograaf Gerard Wessel. Sinds midden jaren tachtig tot aan het eind van...