Ricordi di Herman

Anekdotes, Bijzondere herinneringen -

Ricordi di Herman

Benvenuto in Ricordi di Herman!

Dal 2017, l'Herman Brood Museum di Zwolle mantiene viva la memoria di Herman Brood. 

Ecco perché vorremmo invitarvi a far incontrare in modo interattivo i vostri ricordi ordinari, quotidiani e speciali di Herman e le storie su Herman e condividerli con altri fan di Herman Brood.

Foto: Hermanus su Bonaire foto realizzata da Ivo de Lange. 

9 commenti

 • Rein Mulder

  Rein Mulder art 7 mei 2021

  Herman Brood regelmatig ontmoet in mijn stad Amsterdam.
  Woonde aan de Martelaarsgracht en zat in de kroeg en de deur zwaaide open en ja hoor Herman kwam binnen, gewapend met een doek, hij zij tegen kastelein gratis zuipen tot 5 uur en kastelein pak het doek aan en we zaten met klein groepje. Herman zij wel voor allemaal hè, en kwam naast me zitten een gezellige middag kan ik u zeggen.Ik deed ook wat met verf dus ijs was gauw gebroken, ook die dag nog in atelier geweest.
  Wat ik over hem lees baal ik van hij word veelal als mafkees uit gemaakt ik vond het een hele aardige vent, en tuurlijk door zijn leven werd hij alleen vast gelegd als hij stoned was maar vaak heb ik hem niet eens eens kapot gezien.wel had hij mensen om zich heen die wat van hem wilden.
  Bij zijn atelier zaten mensen aan de deur om te zorgen dat zijn schilderijen niet zomaar de deur uitgingen.bij die eerste ontmoeting is het niet gebleven we hebben later nog eens contact gehad, hij was een goede sul zijn doeken allemaal vel van kleur vond diverse mooi hij legde wel eens doek uit over hoe en wat volgens mij zag hij de kleuren niet goed 😊 en kwam thuis onder de kleuren. Spuitbussen verf en roller maakte hij pracht werk.En wat ik top vond geld boeide hem geen zak top 👍.Maar de omgeving van Herman bestond ook aan mensen met dollar tekens en dachten aan geld verdienen over zijn rug.
  Dat vond ik maar niks maar er zaten ook wel eens gebruikers in zijn atelier dus bepaalde controle over Herman en zijn werk was wel een must
  Herman Brood heb ik gekend als leuke warme man met een te goed 💔 hart slim en aardig.
  Misschien wel te goed voor deze wereld, mijn idee was hij verslaafd door te harde wereld 🌍 om zich heen,wat is het dan prettig om in een roes te leven, gouden herinneringen dat ik hem in mijn stad aantal keren heb ontmoet. Amsterdam was toen nog echt bewoond met vele Amsterdammers nu geheel ,juppen rolkoffers en toeristen.

  Rein Mulder Amsterdammer

 • Eric Karreman

  Ergens in de jaren ‘90 hadden mijn broer Fred (1955-2021) en wat vrienden net Herman gezien in Paradiso en we liepen richting huis, toen we langs de Citadel liepen, waar Herman destijds boven woonde (tijdelijk?) In de gang bekeek Herman enkele van zijn schilderijen en hij vroeg mij en m’n broer ‘schilderijtje kopen, jongens?’ Helaas waren we volledig blut op dat moment, dus we hadden geen 100 gulden bij ons…toen ik jaren later de prijzen voor Hermans werk zag, kreeg ik daar nog wel eens spijt van…mooie herinnering aan een uniek mens!

 • Rein Mulder

  Rein Mulder na het overlijden van van Herman een zeefdruk op canvas gekocht in Zwolle een mooi stuk werk Herman Brood, de aan mijn herinneringen en ontmoetingen met Herman Brood in Amsterdam.

  Mens met een goed hart

  Rein Mulder art

 • Bianca Koster

  Denk 1993 in Aruba. Herman had een pyjama gekocht in een lokaal warenhuis en zei..wat moet ik hier eigenlijk mee? Nou zeiden wij: trek hem vanavond aan bij je optreden. En ja hoor, na de break kwam hij in zijn pyjamabroek terug on stage. Ik heb nog een foto van het optreden, helaas niet met de pyjamabroek:-)

 • Harma

  Op de bruiloftband mijn neef en nicht, ik als 13 jarig meisje bij het gastenboek, staan Herman en the Wild Romance voor mijn neus. Ze hoorden dat er een feestje was en kwamen een biertje drinken. Zie hem nog staan in zijn (te) strakke, geel met zwarte lengte strepen broek.. Ik heel snel naar mijn neef (bruidegom) “Herman Brood wil een biertje drinken”. Dus hup naar de bar met het hele spul. Herman stond er op dat ik, 13 jaar jong, samen met hun een biertje dronk. Na heel wat onderhandelingen met mijn vader, heb ik dus mijn aller eerste biertje naast Herman en tussen de Wild Romance gedronken. Zie hem nog zo staan en de woorden, zijn stem.. Nooit zal ik dit vergeten. Proost Herman!

Lascia un commento