Herinneringen aan Herman

Bijzondere herinneringen -

Herinneringen aan Herman

Welkom bij Herinneringen aan Herman!

Sinds 2017 houdt het Herman Brood Museum in Zwolle de herinnering aan Herman Brood levend. 

Daarom willen wij U bij deze uitnodigen om op interactieve wijze uw gewone, alledaagse en bijzondere herinneringen aan Herman en verhalen over Herman hier te laten samenkomen en te delen met andere Herman Brood fans.

Foto: Hermanus op Bonaire foto gemaakt door Ivo de Lange. 

6 Kommentare

 • Bianca Koster

  Denk 1993 in Aruba. Herman had een pyjama gekocht in een lokaal warenhuis en zei..wat moet ik hier eigenlijk mee? Nou zeiden wij: trek hem vanavond aan bij je optreden. En ja hoor, na de break kwam hij in zijn pyjamabroek terug on stage. Ik heb nog een foto van het optreden, helaas niet met de pyjamabroek:-)

 • Harma

  Op de bruiloftband mijn neef en nicht, ik als 13 jarig meisje bij het gastenboek, staan Herman en the Wild Romance voor mijn neus. Ze hoorden dat er een feestje was en kwamen een biertje drinken. Zie hem nog staan in zijn (te) strakke, geel met zwarte lengte strepen broek.. Ik heel snel naar mijn neef (bruidegom) “Herman Brood wil een biertje drinken”. Dus hup naar de bar met het hele spul. Herman stond er op dat ik, 13 jaar jong, samen met hun een biertje dronk. Na heel wat onderhandelingen met mijn vader, heb ik dus mijn aller eerste biertje naast Herman en tussen de Wild Romance gedronken. Zie hem nog zo staan en de woorden, zijn stem.. Nooit zal ik dit vergeten. Proost Herman!

 • Ralph Krebbers

  Op een zondag kwam ik aan op het station in Assen. Buiten het station stond Tokkel, een zwerver uit Assen en oude vriend van Herman Brood. Ik loop langs Tokkel en plots stopt er een grote zwarte auto met geblindeerde ramen. De achterdeur gaat open en Herman Brood stapt uit. Hij trekt zijn portemonnee haalt er een aantal flappen briefgeld uit en geeft dit aan Tokkel met de woorden, ‘Hier, koop er maar wat lekkers van’. Herman stapt weer in de auto en is verdwenen.

 • Charles van Herpen

  Er ging iets mis …
  Ik schrijf verder …

  Van mijn eerste optreden herinner ik mij nog, dat de beheerder van CC de Pas nog amused was over alle specifiece “bijzondere bepalingen” waaraan hij namens de organiserende Stichting Popwerk Heesch moest voldoen; speciale wensen op drank- en wss óók ander gebied …
  Van het allerlaatste liveoptreden dat ik meemaakte in Loosbroek herinner ik mij dat vóór de pauze de Amerikaanse drummer Guz zong en dat de inmiddels behoorlijk afgetakelde Herman pas ná de lange drinkpauze zijn opwachting maakte. Veel rapnummers, want meneer was he-le-maal into rapmuziek gegaan. Écht héél zielig, Brood onwaardig …

  Tussen deze twee concerten door naar schatting 100 live optredens in NL bezocht (nog géén internet, muziekagenda OOR was ons compas), elke zaterdagavond stad en land afgereisd om “het” mee te kunnen maken. Over die vele hoogtepunten kan ik een boek vol schrijven!
  Dát doe ik niet, maar mss vertel ik een volgende keer meer! Geef ons heden ons dagelijks BROOD 🍞

 • Charles

  Eén herinnering aan Herman Brood. Dat wordt lastig, want ik heb indertijd vele concerten van ’m bezocht. Mijn eerste op 14-jarige leeftijd bij De Nacht van Heesch (bij Oss) waar mijn vader assisteerde als EHBO-er in CC De Pas (dáárom mocht ik mee 😉) en mijn laatste live concert (een deceptie, hélaas) bij uitgaanscentrum @Lunenburg in Loosbroek.

Hinterlasse einen Kommentar