''Herman Brood'' in Tatttoo Courant 2007

Grapje, Tattoo Courant -

''Herman Brood'' in Tatttoo Courant 2007

Met dank aan J. Feenstra! 

 

De eerste is voor Brood

Elvis bleef liever in Hawaï, dus was aan Herman de eer om het allereerste exemplaar van de Tattoo Courant in ontvangst te nemen. Dat bood meteen een mooie gelegenheid om Neerlands rock & roll-fenomeen aan de tand te voelen over zijn bestaan buiten de schijnwerpers. 

Je ziet er goed uit Herman, Waar heb jij uitgehangen?
''Overal en nergens. Vooral veel in de kroeg gezeten, want schilderen doe ik niet meer. Wel zijn er talloze bierviltjes in omloop met een Brood erop. De meeste daarvan zijn zeer recent. Een tekening op een bierviltje is toch uitermate primitieve beeldende kunst, die als het ware teruggaat naar de essentie. Het weerspiegelt mijn leven op dit moment.''

En iedereen maar denken dat je naar de andere wereld was....
''Tja, ik wou met pensioen maar er moet wel brood op de plank, dat gaat beter als men denkt dat Brood tussen zes plankies ligt. Die truc heb ik van Elvis geleerd. Hij was al die heisa ook zat en heeft daarom een grandioze uitvaart in scène gezet, compleet met wassenbeeld en al. Daarna kon hij in alle rust rentenieren, terwijl het geld harder binnenstroomde dan ooit te voren. Gelukkig heb ik in Koos van Dijk mijn eigen Colonel Parker, die alle zaakjes prima regelt. Ik zing voor de lol nog wel eens in een coverbandje, omdat toch niemand gelooft dat ik het ben. Elvis is na zijn fictieve einde eveneens een paar jaar door blijven zingen, onder de naam Orion. De mensen stonden wel een met hun ogen te knipperen, maar hij werd door niemand meer lastiggevallen.''

 

Heb je de film die over je leven is gemaakt is gezien?
'' Nee, volgems mij is die rolprent het kijken niet waard. Het schijnt een draak van een film te zijn, die vooral benadrukt wat ik naar binnen heb gewerkt, en niet wat ik naar buiten heb . Toen bleek wat voorn een minkukel ze hadden gekozen om mij te spelen, was meteen duidelijk dat het een slappe toestand zou worden. Ze hebben Spike van Di-rect ook auditie laten doen, maar hij werd afgewezen vanwege zijn Haagse accent. Zonde, want ik weet zeker dat hij een veel beter Brood neer had kunnen zetten. Hij begrijpt de muziekwereld tenminste en die Haagse tongval heeft een hoog rock & roll-gehalte, wat je van dat acteurstaaltje niet kan zeggen.''

 

Wat vind je van de Tattoo Courant?
''Prachtig initiatief! Een welkome publicatie voor alle kunstvormen die ik een warm hart toedraag, van lichaamskunst tot kunstpenissen. Het is de kunst van het genieten waar het in deze krant om draait. Dat spreekt mij wel aan.''

 

Laatste vraag: hoe is te bewijzen dart jij de echte Brood bent?
''Dat zeg ik niet, ik lul ook maar een eind de ruimte in. Nu ik de ruimte heb, zal ik 'm gebruiken ook! Heb jij toevallig speed bij je?'' 

 


Hinterlasse einen Kommentar