Blauwvingers

Geplaatst op juni 29 2021, door: Emily Schaapman

Blauwvingers

Afgelopen zondag 27 juni,  heeft Ivo de Lange samen met het Herman Brood Museum een boekpresentatie gegeven in het Odeon Theater in Zwolle. We hebben namelijk een nieuwe boek uitgebracht genaamd: Blauwvingers.

Zwolle heeft een roemrijk verleden en bracht grote namen voor. Johan Rudolph Thorbecke, Johannes Cele, Gerard ter Borch om er een paar te noemen. Om ze te eren wordt een standbeeld geplaatst, een straat of school vernoemd of een voormalig woonhuis extra in de schijnwerpers gezet. 

Ze zijn er ook in deze tijd, Blauwvingers van nu en zij die van betekenis zijn voor het Zwolle van nu en de toekomst. Waarom niet de schijnwerpers eens op hen richten? 

30 genomineerde Zwollenaren zijn met een levensechte tekening in het boek geplaatst, gemaakt door kunstenaar Luc Verschuren. Aangevuld met teksten van Peter Pels van ZoTekst.  

We hebben enorm positieve en leuke reacties mogen ontvangen! Onderstaand een collage gemaakt door Marijke Ripke.

 

Collage door: Marijke Ripke

 

1 reactie

  • Ineke Groters

    Ineke Groters

    December 30, 2021

    Ik las onlangs over dit boek in een jaaroverzicht in de krant. Ik vroeg me af of dit boek te koop is bij de Zwolse boekhandel. Ook zouden we het dan in de collectie van de bibliotheek (Stadkamer) willen opnemen.

Laat een reactie achter